Üdvözlünk a Lenkey-s Bajtársi Egyesület weboldalán.

Olvasd el a történetünket...

Nyomtatóbarát változat
Az 1956-os forradalmi események helyi hősei előtt hajtottak fejet

A városban hatvan éve eldördült sortűz helyszínén koszorúztak a múlt hét végén annak a vetélkedőnek a résztvevői, amelyet a Lenkey-s Bajtársi Egyesület rendezett középiskolás diákoknak.

Az eseményen Munkácsi Sándor tartalékos ezredes, az egyesület elnöke köszöntötte a Szilágyi gimnázium, a Wigner, az IQ középiskola és az Érseki Szent János Kollégium csapatát.

További fotók:
icon15.png2016. 12. 16. Történelmi vetélkedő középiskolásoknak, tanári és Lenkey-s Bajtársi est és közgyűlés

20161216_vetelkedo.jpg
Korabeli egyenruhát és fegyvereket mutattak be a hagyományőrző tartalékosok FOTÓ: SZILVÁS ISTVÁN

Az 1956-os forradalmi események ismeretéből versengő fiatalok először megnézték a Média Eger Kft. által készített „Tenni és tűrni" című dokumentumfilmet, majd a Magyar Tartalékosok Szövetsége Hagyományőrző Tagozata képviseletében a nemzetőrök piros-fehér-zöld színű karszalagját viselő Jásdi Balázs főhadnagy és társa korabeli egyenruhát és fegyvereket mutatott be a versenyzőknek, akik hat fordulóban adtak számot történelmi tudásukról. A zsűri elnöke, Pekk György ny. alezredes, a Lenkey tábornok nevét viselő egykori katonai kollégium igazgatóhelyettese a Szilágyi Erzsébet Gimnázium csapatát hirdette ki győztesnek.

A vetélkedő után tartották meg a több mint 50 tagot számláló egyesület évzáró közgyűlését, amelyen a kollégium 30 egykori tanára, diákja és dolgozója vett részt.

Cikk: Szilvás István
Forrás:
http://www.heol.hu/heves/kozelet/az-1956-os-forradalmi-esemenyek-helyi-hosei-elott-hajtottak-fejet-699255